Много пъти хората си задават въпросите: „Какво би отивало на стената в хола? Ами в спалнята? А в кухнята?“ Има голям избор от различни арт произведения, които са прекрасни по своему – картини, фотографии (ivapetkovaphotography.com), ръчно изработени мозайки, декоративни огледала и много други.

Дизайнерите съветват, когато се избира определен детайл, да се съобразим с три прости правила: Да изберем това, което ни допада! До поставим орнаментите на нивото на очите. И да акцентираме.

Най-важният критерий е човек да избира по свой вкус, защото тази декорация ще го кара да се чувства добре, ще го зареждат с позитивна енергия и ще му напомня, че си е вкъщи.

От голямо значение, при избора на арт елементи е съобразяването на цветовете, които не бива да влизат в конфликт.

Не е добра идея изборът сляпо да следва съветите на списания и реклами. Там са поместени предложения, които са модерни в момента, но след време отшумяват като тенденции.

Една от най-често допусканите грешки при монтирането на декоративни елементи на стената е височината, на която се поставят – или са твърде високо или прекалено ниско. Така изглеждат несъразмерно, а понякога и грозно.

Има и изключения, като поставянето на стената на голяма колекция от снимки, които имат за цел да изглеждат като общо табло. В този случай със сигурност ще искате да поставите центъра на това табло на нивото на очите си, а останалата част от снимките ще бъдат нагоре и надолу от него.

Един от най-широко разпространените начини за акцентиране върху стенен детайл е поставянето на насочено осветление. То ще изкара на показ декорацията и тя ще е първото нещо, което ще забелязвате вие и вашите гости при влизане в стаята, обясняват дизайнерите. Може да се използва светлинен източник, насочен към картина или да се направите рамка около нея с помощта на LED осветление.

 

източник: в. Строителство имоти

http://stroitelstvoimoti.com/