Работният кът,кабинет или офис в дома стават необходимост за все повече хора.

Предизвикателство е да се обособи такова помещение като ненатрапчива и хармонична част на жилището, за която не е жертван домашен уют. Добре е организирането на работното място да е в унисон с цялостния интериор и стил на апартамента или къщата. Най-удачно е при възможност работната зона да е самостоятелно помещение. Много често обаче се налага домашният кабинет да е обособен като част от друга жилищна стая – спалня, дневна или таванско пространство. Хората предпочитат да отделят място за бюро и компютър в спалнята си в близост до прозорците и голямата тераса. За други пък подобен кът може да се обособи както в коридора, така и под верандата на открито. Каквото и да изберете, съветът е: освободете си терен, така че да може да направите поне няколко крачки около домашния си офис, без да се препъвате в нищо. Формулата е: Повече въздух – повече спокойствие – по-голяма ефективност. Нишите в жилището са добро място за потенциален работен кът, независимо дали са в коридор, или някоя от стаите. Те са добро място за „вграждане“ на офис. А с врата тип „хармоника” лесно може да го прикриете и изолирате след приключване на задачите си.

Естествената светлина е от значение за всеки работен офис.

Прекрасно е, ако може да го позиционирате близо до някой от прозорците в дома, но така, че техниката да е с гръб към светлината. При всички случаи настолно осветително тяло е добро решение, а и възможност да придадете колорит на мястото край бюрото си вкъщи.
При организиране на кабинет в жилището трябва да се съобразите, че най-вероятно той ще се използва от повече от един член на семейството. Това е от особено значение и при подбора на мебелите. Заложете на практичното. Бягайте от тежките бюра и офис стелажи. Използвайте олекотени варианти, за да внесете ред и да поберете работната документация. Кутии, плетени големи панери и дори керамични кашпи в подходяща форма могат да ви свършат чудесна работа. Картини, артпредмети, фотоси в красиви рамки или оригинални офисни принадлежности придават идентичност и творчески дух на работния кът у дома

 

текст: в. Строителство имоти

http://stroitelstvoimoti.com/